Καλως ήρθατε στην επίσημη σελίδα του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Ανακοίνωση Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών

Ο Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών σε συνεργασία με την περιφέρεια Πελοποννήσου καλεί τους αγρότες σε ενημέρωση σχετικά με τις άδειες χρήσης νερού από Γεωτρήσεις και πηγάδια την Πέμπτη 29/9/2001 και ώρα 18:45 στο Φουρναράκειο Πνευματικό Κέντρο Φιλιατρών.

Από το Δ.Σ.



Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΝΕΡΟΥ

ΠΡΟΣ: Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Κυριο Αλευρά Ποαναγιώτη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΥΔΡΟΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ (Υπ ΟΨΙΝ Κ. ΠΑΥΛΕΑ)

Επειδή τον τελευταίο καιρό έχει ..........

δημιουργηθεί αναστάτωση στους αγρότες της περιοχής μας σχετικά με τις άδειες χρήσης νερού, (από υφιστάμενες γεωτρήσεις και πηγάδια, θα θέλαμε να μας στείλετε κάποιον αρμόδιο επί του θέματος ώστε να αποσαφηνιστεί η κατάσταση και να μάθει ο κόσμος τις ενέργειες που πρέπει να κανει.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Ο πρόεδρος
Αλεξανδρόπουλος Γιώργος

Ο Γραμματέας
Γριβοκωστόπουλος Γιάννης.

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Για την επιστροφή ΦΠΑ των αγροτών

ΠΡΟΣ
ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ - ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥΣ
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ: ΠΑΣΟΚ ΝΔ ΣΥΡΙΖΑ ΚΚΕ ΛΑΟΣ

Πολλη φασαρία έχει δημιουργηθεί στην περιοχή μας με την επιστροφή ΦΠΑ των αγροτών του ειδικού καθεστώτος.
Ζητάμε να τελειώνουν επιτέλους οι έλεγχοι των τιμολογίων και να αποδοθεί όπου πραγματικά πρέπει η επιστροφή ΦΠΑ.

Όπου υπάρχουν παράνομες συναλλαγές τις οποίες καταδικάζουμε η πολιτεία είναι αρμόδια .........

να αποδώσει τις ευθύνες όπου υπάρχουν.

Σας κάνουμε γνωστό ότι όταν οι έμποροι μας κόβουν τιμολόγια αγοράς αγροτικών προϊόντων παρακρατούν τον ΦΠΑ και αν δεν τον αποδίδουν στο κράτος την ευθύνη την έχουν αυτοί και όχι οι Αγρότες.

Δεν είναι υπεύθυνος ο Αγρότης για το τι θα κάνει μετά την συναλλαγή ο έμπορος καθώς επίσης και αν η εμπορική του δραστηριότητα είναι νόμιμη ή όχι.

Είμαστε παραγωγοί Αγροτικών προϊόντων και όχι ελεγκτές των εμπόρων.


ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Ο πρόεδρος
Αλεξανδρόπουλος Γιώργος

Ο Γραμματέας
Γριβοκωστόπουλος Γιάννης.

Για τον ΟΓΕΚΑ "ΔΗΜΗΤΡΑ" Φιλιατρών

ΠΡΟΣ: Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης -Υφυπουργούς - Γεν. Γραμματέα - Κοινοβουλευτικές ομάδες ΠΑΣΟΚ ΝΔ ΣΥΡΙΖΑ ΚΚΕ ΛΑΟΣ

Κύριε Υπουργέ, επειδή κατα την άποψη της ..........

πολιτείας η διαβούλευση παίζει σημαντικό ρόλο στην διαμόρφωση των προς ψήφιση νομοθετημάτων, σας παραθέτουμε την άποψη μας και τις προτάσεις μας για το θέμα, της συγχώνευσης του ΟΓΕΚΑ "ΔΗΜΗΤΡΑ" πρώην ΚΕΓΕ Φιλιατρών που λειτουργεί από την δεκαετία του 1960.

Στα Φιλιατρά και στην ευρύτερη περιοχή που είναι το δεύτερο θερμοκηπιακό κέντρο της Ελλαδας και με κάθε άλλου είδους καλλιέργειες (ελιές- αμπέλια- σταφίδες- μελισσοκομία- υπαίθρια κηπευτικά κλπ) με νέα παιδιά να επενδύουν στην αγροτική οικονομία με πολλά νέα σχέδια βελτίωσης (τα οποία εκκρεμούν αδικαιολόγητα) πιστεύουμε ότι δεν θα έπρεπε να σκεφτείτε την κατάργηση των ΟΓΕΚΑ "Δήμητρα" της περιοχής.

Οι αγρότες δεν στηρίζονται όταν για την εκπαίδευση τους από τον παραπάνω οργανισμό αναγκάζονται (για δήθεν οικονομία του κράτους) να τρέχουν στην έδρα της περιφέρειας Πελοποννήσου. Επειδή οι εκπαιδευόμενοι είμαστε το πρωί στο χωράφι - θερμοκήπιο και το απόγευμα στην εκπαίδευση πρακτικά σημαίνει ότι δεν μπορούμε να απομακρυνθούμε από την περιοχή μας.
Τα υπόλοιπα είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.

Απαιτούμε να παραμείνει ως έχει το ΟΓΕΚΑ "ΔΗΜΗΤΡΑ" Φιλιατρών που ανακαινίστηκε πριν δυο χρόνια και στοίχισε 700.000 ευρώ και είναι ένα στολίδι για την αγροτική μας περιοχή. Επίσης μετά την ανακαίνιση δημιουργήθηκαν τόσοι λειτουργικοί χώροι που θα μπορούσαν παράλληλα να στεγάσουν ολόκληρη την Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτηξης Τριφυλίας με αποτέλεσμα την απαλλαγή απο τα ενοίκια που πληρώνονται στην Κυπαρισσία για την στέγαση της υπηρεσίας.

Ο πρόεδρος
Αλεξανδρόπουλος Γιώργος

Ο Γραμματέας
Γριβοκωστόπουλος Γιάννης.

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Εκδήλωση για πιστοποίηση αγροτικών προϊόντων

Ο Αγροτικός σύλλογος Φιλιατρών σε συνεργασία με τον τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης Κτηνοτροφίας και Αλιείας του Δήμου Τριφυλίας καλούν τους αγρότες της περοχής της Τριφυλίας σε συζήτηση για την δημιουργία Συστήαμτος πιστοποίηση Αγροτικών προίόντων στο Φουρναράκειο Πνευματικό κέντρο Φιλιατρών την πέμπτην 8-9-2011 και ώρα 21:00

Εισηγητής θα είναι ο κύριος Πάνος Αθανασόπουλος ομότιμος καθηγητής του Γεωπονικού πανεπιστημίου Αθηνών.



Ενημέρωση από κόλλια για την επαναλειτουργία του Α.Ι.Φ.

Προς Δήμαρχο Τριφυλίας

Κύριε Δήμαρχε, θα παρακαλούσαμε να μας ενημερώσετε που βρίσκονται οι διαδικασίες για την επαναλειτουργία του αγροτικού Ινστιτούτου Φιλιατρών όπως είχατε δεσμευτεί σε προηγούμενες συναντήσεις μας.

Επίσης θα θέλαμε να ενημερωθούμε σε ..........

τι κατάσταση βρίσκονται οι κτηριακές εγκαταστάσεις και τα μηχανήματα που υπήρχαν στο Ινστιτούτο πριν το κλείσιμο του από την προηγούμενη Δημοτική αρχή του Δήμου Φιλιατρών.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο πρόεδρος
Γιώργος Αλεξανδρόπουλος

Ο Γραμματέας
Γιαννης Γριβοκωστόπουλος