Παρασκευή, 23 Ιανουαρίου 2009

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΛΟΓΟ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ

Σε παμμεσσηνιακές κινητοποιήσεις καλεί ο Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών όλους τους αγρότες της Μεσσηνίας, καθώς όπως σημειώνει,πλέον ο αγροτικός κόσμος έχει φτάσει σε απόγνωση με τις τιμές των προϊόντων αλλά και με το κόστος παραγωγής.
Με χθεσινή του ανακοίνωση καλεί όλους τους αγροτικούς συλλόγους αλλά και μεμονωμένους αγρότες να έρθουν σε επαφή μαζί του, ώστε να οργανωθούν καλύτερα για τον αγώνα τους.

Στην ανακοίνωση ο Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Λόγω των μεγάλων προβλημάτων που έχουν προκύψει από τις εξευτελιστικές τιμές του ελαιολάδου και των υπόλοιπων αγροτικών προϊόντων (κηπευτικά - κτηνοτροφικά), σε συνδυασμό με το αυξημένο κόστος παραγωγής, έχουμε φτάσει σε απόγνωση.Επειδή δεν πάει άλλο, έχουμε ξεκινήσει επαφές με αγροτικούς συλλόγους της περιοχής καθώς και με αγρότες για την οργάνωση παμμεσσηνιακών κινητοποιήσεων.
Ζητάμε από όλους τους αγρότες της Μεσσηνίας να επικοινωνήσουν με τον Αγροτικό Σύλλογο Φιλιατρών για την καλύτερη και δυναμικότερη οργάνωση των κινητοποιήσεων».
Οπως σημειώνεται, η επικοινωνία μπορεί να γίνεται στο τηλέφωνο/φαξ του συλλόγου που είναι 27610 34385 και στα κινητά τηλέφωνα 6932-466555 και 6974-417680.

Να σημειώσουμε δε ότι ήδη προετοιμάζεται η πρώτη κοινή συνάντηση αγροτικών συλλόγων και αγροτών, ίσως σήμερα ή τις επόμενες μέρες, καθώς οι πρώτες επαφές έχουν ήδη γίνει μεταξύ τους.
Επίσης με έγγραφο που έχουν στείλει προς την ΕΑΣ Μεσσηνίας ζητούν άμεσα να γίνει μια συνάντηση των διοικητικών τους συμβουλίων για να συζητηθούν θέματα που αφορούν τον αγροτικό κόσμο της περιοχής, όπως και να συζητήσουν για το ψήφισμα της σύσκεψης της ΠΑΣΕΓΕΣ που έγινε στις 15 του μηνός.

Οπως μας είπε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών Αριστοτέλης Καναβός, ήδη έχουν έρθει σε επαφή με τον Αγροτικό Σύλλογο Χώρας, τον “Νηλέα“, μεμονωμένους παραγωγούς, ώστε να κουβεντιάσουν τα προβλήματα που τους απασχολούν και να δραστηριοποιηθούν το συντομότερο δυνατό.
Σημείωσε δε χαρακτηριστικά:
«Τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου δεν είναι τοπικά, αφορούν όλους τους αγρότες.
Ολοι η αγρότες όλης της χώρας βράζουμε μέσα στο ίδιο καζάνι. Βρισκόμαστε στην διαδικασία των συζητήσεων για να δούμε και εμείς τι θα κάνουμε».

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

«Προλάβετε οι αρμόδιοι τα περαιτέρω διότι το πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνην,..» γράφει η «Ακρόπολις» στις 17 Σεπτεμβρίου του 1893, αναφερόμενη στο κύμα των πτωχεύσεων και των πλειστηριασμών που σαρώνει τις σταφιδοπαραγωγούς περιοχές της Πελοποννήσου μέσα στην ατμόσφαιρα της σοβαρής οικονομικής κρίσης που έχει ξεσπάσει από τις αρχές του έτους.
Ενα άρθρο της Ακρόπολης πρίν από ένα και πλέον αιώνα σήμερα είναι επίκαιρο όσο ποτέ. Τα ίδια θα έγραφε και σήμερα ο δημοσιογράφος της εφημερίδας το μόνο που θα άλλαζε θα ήταν η αναφορά του στην ελαιοκαλλιέργεια. αντί για την σταφιδοκαλλιέργεια.
Οι άρχοντες τότε δεν έσπευσαν και ο κόσμος πήρε «των οματιών του» και ξενιτεύτηκε στην Αμερική, με αποτέλεσμα να ερημώσει η ύπαιθρος και να εγκαταλειφθούν οι καλλιέργειες.
Αργότερα όμως, στον μεσοπόλεμο, βρήκαν τις απαραίτητες μεθόδους και τα οικονομικά «εργαλεία» και δημιουργώντας μεγάλους συνεταιρισμούς για το κάθε προϊόν ξεχωριστά κατάφεραν να εξασφαλήσουν ένα ανεκτό εισόδημα για του αγρότες.
Ομως με την καινούργια μόδα του νεοφιλελευθερισμού και τις θεωρίες περί αυτοματισμού της αγοράς, παροπλίστηκαν αυτοί οι παρεμβατικοί συνεταιρισμοί και οι τιμές των αγροτικών προϊόντων καθορίζονται «ελεύθερα» από τους μεγαλεμπόρους. Υπάρχει δηλαδή ανυπαρξία εθνικής στρατηγικής για τα αγροτικά προϊόντα και συγκεκριμένα για το λάδι.
Προφανώς ο Κος Νομάρχης όταν προτείνει εθνική στρατηγική για το λάδι αυτό εννοεί. Αυτή όμως η επιλογή για να μην μείνει στα χαρτιά και για να αποβεί οφέλιμη για τους παραγωγού, θα πρέπει να καθορίσει άλλους κανόνες εμπορίας του λαδιού κάτι που θα έλθει σε αντιπαράθεση με τα συμφέροντα των ολιγοπωλίων.
Ο ρόλος του κάθε αιρετού εκπροσώπου θα πρέπει να είναι δίπλα σε αυτούς που εκπροσωπεί και αναφέρομαι στους βουλευτές, τον νομάρχη και στους δημάρχους.
Είναι λάθος εν ονόματι της κομματικής πειθαρχίας να αδιαφορούν για τους πολίτες και τα προβλήματα τους. Οι αγρότες θέλουν τους εκπροσώπους τους δίπλα τους στα μπλόκα για την διεκδίκηση ανθρώπινης διαβίωσης. Δεν περνάει στην κοινωνία πλέον το θέατρο των παλαιών πολιτικών, που θυμώνταν τα προβλήματα λίγο πριν τις εκλογές.
Εκπροσωπείστε με ειλικρίνεια και τιμιότητα τους πολίτες που σας εξέλεξαν, συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις τους.
Ενδιαφέρομαι σημαίνει συμμετέχω.
Ενας Φιλιατρινός.

Διεύθυνση Συλλόγου είπε...

ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ ΦΙΛΕ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ,ΕΛΑ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΕΙΘΑΡΧΙΕΣ ΠΑΡΑΤΑΣΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ(ΝΟΜΑΡΧΗΣ,ΕΑΣ)ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΡΕΠΟΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ,ΕΣΥ ΕΙΔΕΣ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ.
ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΔΕΝ ΜΑΤΡΩΝΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ ΔΗΜΗΚΡΑΤΙΚΑ,ΕΑΝ ΟΜΩΣ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΞΕΠΑΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΜΠΕΖΟΥΝ ΚΑΙΡΟ ΤΩΡΑ ΑΝΤΙΔΡΑΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΜΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ.
ΤΩΡΑ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΣΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΩ ΟΤΙ ΜΑΣ ΕΜΠΑΙΖΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΙΤΣΟΣ

Χαράλαμπος είπε...

Φίλε Βασίλη αρκετά έχουμε ανεχτεί από τους αλήτες που δεν σέβονται τον κόπο του αγρότη.
Ενας Φιλιατρινός.
Υ.Γ. Στέλνω στον Χάρη τα e mails με αυτό το όνομα