Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2009

Αποζημιώσεις για την ζημιά του φυλορήκτη Tuta Absoluta

«Ξεκίνησαν οι καταθέσεις των υπεύθυνων δηλώσεων στους κατά τόπους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ, των παραγωγών που αφορούν τις ζημιές από το “tuta absoluta” σε υπαίθριες και θερμοκηπιακές καλλιέργειες. Σας πληροφορούμε ότι αυτή την περίοδο η καταστροφή στην πλειοψηφία των θερμοκηπίων είναι σε εξέλιξη, με συνέπεια οι υπεύθυνες δηλώσεις να συνεχιστούν πέρα και από τις προθεσμίες.
Μην ξεχνάτε ότι έχουμε να κάνουμε μ’ ένα έντομο καραντίνας και καραντίνα σημαίνει απομονώνω και καταστρέφω τη μολυσμένη καλλιέργεια για να μην έχουμε περαιτέρω εξάπλωση, ταυτόχρονα δε αποζημιώνοντας την παραγωγή.
Καραντίνα δεν υπήρξε. Εμείς σαν Αγροτικός Σύλλογος δεν πρόκειται να εφησυχάσουμε μ’ ......

αυτή τη μη ουσιαστική καταγραφή ζημιών και αυτό γιατί στο παρελθόν έχουμε υποστεί τις συνέπειες άτυπων καταγραφών σε καταστροφές καλλιεργειών (ακαρπία ελαιόδεντρων λόγω παγετού Φεβρουάριος 2008).

Είμαστε σε διαρκή διεκδικητική εγρήγορση, απαιτώντας την πλήρη αποζημίωση της παραγωγής μας.
Δεν ανεχόμαστε κανένα πολιτικό παιχνίδι πάνω στο μέλλον των οικογενειών μας. Τα χρήματα που ζητάμε είναι δικά μας, τα αποδίδουμε σε κάθε πώληση των προϊόντων μας».

Ο Πρόεδρος
Αριστοτέλης Καναβός

Ο Γραμματέας
Γιαννης Γριβοκωστόπουλος

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ποτε εγινε γνωστο στην ελλαδα?
απο που ηρθε?
ποτε και πως ηρθε?
μηπως αρχισε απο εισαγωγη προιοντων
στην ελλαδα?για ποια καραντινα μιλαμε?ας απαντηση καποιος απο το κρατος μας, οχι τα δικα μας δικα μας και τα δικα σας δικα μας......
αποζημιωση τωρα!!!!!!!!
μηπως ζητησαμε αυτα τα χρονια πολλα ατομα απαλαγη απο τον ελγα και χαθηκε χρημα??? (ερωτηματικο)........