Καλως ήρθατε στην επίσημη σελίδα του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Για τον ΟΓΕΚΑ "ΔΗΜΗΤΡΑ" Φιλιατρών

ΠΡΟΣ: Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης -Υφυπουργούς - Γεν. Γραμματέα - Κοινοβουλευτικές ομάδες ΠΑΣΟΚ ΝΔ ΣΥΡΙΖΑ ΚΚΕ ΛΑΟΣ

Κύριε Υπουργέ, επειδή κατα την άποψη της ..........

πολιτείας η διαβούλευση παίζει σημαντικό ρόλο στην διαμόρφωση των προς ψήφιση νομοθετημάτων, σας παραθέτουμε την άποψη μας και τις προτάσεις μας για το θέμα, της συγχώνευσης του ΟΓΕΚΑ "ΔΗΜΗΤΡΑ" πρώην ΚΕΓΕ Φιλιατρών που λειτουργεί από την δεκαετία του 1960.

Στα Φιλιατρά και στην ευρύτερη περιοχή που είναι το δεύτερο θερμοκηπιακό κέντρο της Ελλαδας και με κάθε άλλου είδους καλλιέργειες (ελιές- αμπέλια- σταφίδες- μελισσοκομία- υπαίθρια κηπευτικά κλπ) με νέα παιδιά να επενδύουν στην αγροτική οικονομία με πολλά νέα σχέδια βελτίωσης (τα οποία εκκρεμούν αδικαιολόγητα) πιστεύουμε ότι δεν θα έπρεπε να σκεφτείτε την κατάργηση των ΟΓΕΚΑ "Δήμητρα" της περιοχής.

Οι αγρότες δεν στηρίζονται όταν για την εκπαίδευση τους από τον παραπάνω οργανισμό αναγκάζονται (για δήθεν οικονομία του κράτους) να τρέχουν στην έδρα της περιφέρειας Πελοποννήσου. Επειδή οι εκπαιδευόμενοι είμαστε το πρωί στο χωράφι - θερμοκήπιο και το απόγευμα στην εκπαίδευση πρακτικά σημαίνει ότι δεν μπορούμε να απομακρυνθούμε από την περιοχή μας.
Τα υπόλοιπα είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.

Απαιτούμε να παραμείνει ως έχει το ΟΓΕΚΑ "ΔΗΜΗΤΡΑ" Φιλιατρών που ανακαινίστηκε πριν δυο χρόνια και στοίχισε 700.000 ευρώ και είναι ένα στολίδι για την αγροτική μας περιοχή. Επίσης μετά την ανακαίνιση δημιουργήθηκαν τόσοι λειτουργικοί χώροι που θα μπορούσαν παράλληλα να στεγάσουν ολόκληρη την Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτηξης Τριφυλίας με αποτέλεσμα την απαλλαγή απο τα ενοίκια που πληρώνονται στην Κυπαρισσία για την στέγαση της υπηρεσίας.

Ο πρόεδρος
Αλεξανδρόπουλος Γιώργος

Ο Γραμματέας
Γριβοκωστόπουλος Γιάννης.