Παρασκευή, 20 Φεβρουαρίου 2015

Δεν θα δεχτούμε συγκέντρωση σκουπιδιών στα Φιλιατρά

ΠΡΟΣ: 1.) ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΟΠ/ΣΟΥ κ. ΤΑΤΟΥΛΗ
2.) ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ
3.) κ. ΠΑΠΑΘΕΟΔΟΣΙΟΥ ΒΑΣΙΛΗ
4.) κ. ΦΑΡΜΑΚΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
5.) κ. ΤΣΙΓΓΑΝΟ

ΘΕΜΑ: ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ

Τις προηγούμενες μέρες πληροφορηθήκαμε την τελευταία στιγμή ότι .....

κάποια επιτροπή από την περιφέρεια Πελοποννήσου θα ελέγξει τους προτεινόμενους χώρους για τη δημιουργία του σκουπιδοεργοστασίου!!!

Η αντίδρασή μας ήταν άμεση και η παρουσία μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου μας δείχνει ότι προβληματισμός μας είναι μεγάλος. Θα θέλαμε γρήγορη ενημέρωση και περισσότερη διαφάνεια.

Η τοποθεσία κατασκευής του συγκεκριμένου συγκροτήματος πρέπει να είναι σε τέτοια θέση ώστε να είναι λιγότερο επιβλαβές για το περιβάλλον και τον άνθρωπο. Είμαστε το κέντρο της παραγωγής του Δήμου Τριφυλίας με το 70% των θερμοκηπίων, 50% υπαίθριου καρπουζιού, 45% υπαίθριων κηπευτικών, 25% ελιών, 30% αμπελιών - σταφίδας. Είναι η περιοχή που η αξία των προϊόντων ξεπερνά τα 60.000.000 ευρώ ετησίως. Ακόμα και οι επενδύσεις που έχουν γίνει από τους αγρότες μας είναι πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

Η κατασκευή του Φράγματος των Φιλιατρών και η πίεση που θα ασκηθεί στον υδροφόρο ορίζοντα από πορώδες πέτρωμα που υπάρχει, σύμφωνα με μελέτες του ΙΓΜΕ εύκολα επιτρέπει τη διαπέραση κάποιων ουσιών που μπορεί να προκύψουν από τη συγκέντρωση των απορριμμάτων. Και μη μας πείτε ότι θα λειτουργήσουν σωστά και δε θα υπάρχει πρόβλημα. Στην Ελλάδα ζούμε, όλα μπορούν να συμβούν.

Όλα αυτά καθιστούν απαγορευτική οποιαδήποτε ενέργεια η οποία θα μολύνει τον υδροφόρο ορίζοντα της περιοχής και θα καταστρέψει τις καλλιέργειες που αναφέραμε πιο πάνω λόγω υπολειμμάτων διοξινών.

Εμείς δε θα δεχτούμε με κανένα τρόπο τη συγκέντρωση των απορριμμάτων στην περιοχή μας. Θα αντιδράσουμε δυναμικά.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                      Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ            ΓΡΙΒΟΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια: