Τρίτη, 27 Μαΐου 2008

Aνακοίνωση της οργανωτικής επιτροπής Γιορτής του Καρπουζιού Μεσσηνίας.

Όπως αναρτήθηκε στο Φιλιατρά Forum


Αγαπητοί Φίλοι.
Όπως γνωρίζετε τον περασμένο χρόνο έγινε στον Αγρίλη Φιλιατρών γιορτή για το καρπούζι της Τριφυλίας. Το καρπούζι που εσείς παράγετε και που αποτελεί ζωτικό στοιχείο της οικογένεια σας αλλά και στην τοπική οικονομία.
Στόχος της γιορτής ήταν η διαφήμιση και προώθηση του προϊόντος.
Η ΓΙΟΡΤΗ ΚΑΡΠΟΥΖΙΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του υπουργείου Αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων και οργανώθηκε από την Νομαρχία Μεσσηνίας, τους Δήμους Φιλιατρών, Γαργαλιάνων, Κυπαρισσίας, Αυλώνα, τον όμιλο φίλων Αγρίλη (ΟΦΑ) τον σύλλογο γεωπόνων Τριφυλίας, την Ένωση νέων αγροτών Μεσσηνίας, τους Αγροτικούς Συλλόγους της περιοχής, και τους Συλλόγους Γυναικών της περιοχής.

Επειδή η γιορτή είχε μεγάλη επιτυχία, οι φορείς που την οργάνωσαν, με πρώτη την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μεσσηνίας, ανέθεσαν στην οργανωτική επιτροπή την επανάληψη της γιορτής.
Πρόεδρος της επιτροπής είναι ο Ομότιμος Καθηγητής του γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Κος Παναγιώτης Αθανασόπουλος.
Η προετοιμασία της ξεκίνησε από το προηγούμενο φθινόπωρο.
Μετά από πρόταση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κου Αλέξανδρου Κοντού, αποφασίστηκε να έχει την ονομασία "ΓΙΟΡΤΗ ΚΑΡΠΟΥΖΙΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ" ώστε να εκπροσωπεί μια ευρύτερη περιοχή και να λάβει Παμεσσηνιακό χαρακτήρα.

Η εναρκτήρια τελετή θα γίνει στις 24 Μαΐου 2008 στο Βορρέειο Πνευματικό Κέντρο στα Φιλιατρά με ημερίδα στην οποία θα δοθεί έμφαση στην εμπορία του καρπουζιού και το περιβάλλον.
Οι κύριες εκδηλώσεις θα γίνουν στις 21 και 22 Ιουνίου στον Αγρίλη Φιλιατρών και θα περιλαμβάνουν εκθέσεις φυτοπροστατευτικών προϊόντων, εξοπλισμού, γεωργικών επιχειρήσεων, εκθέσεις τοπικών προϊόντων, καλλιτεχνικό πρόγραμμα για παιδιά και μεγάλους, διαγωνισμούς με βραβεία για το μεγαλύτερο καρπούζι, την καλύτερη ζωγραφιά ή κατασκευή, αλλά και τα καλύτερα εδέσματα με βάση το καρπούζι.

Όπως καταλαβαίνετε η συμμετοχή η δική σας αλλά και των μελών της οικογένειας σας είναι απαραίτητη για την επιτυχία της γιορτής.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την Κα Βιβή Παντελάκη ή μ ε τους φορείς που συμμετέχουν στην οργάνωση της γιορτής.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠH
Παναγιώτης Αθανασόπουλος
Ομότιμος Καθηγητής Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Πηγή: Φιλιατρά Forum

Δεν υπάρχουν σχόλια: