Καλως ήρθατε στην επίσημη σελίδα του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών

Κυριακή 26 Απριλίου 2009

Για 3η συνεχή χρονιά διοργανώνεται η Γιορτή Καρπουζιού Μεσσηνίας

Για τρίτη χρονιά θα διοργανωθεί στον Αγρίλη Φιλιατρών η Γιορτή καρπουζιού Μεσσηνίας.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Οργανωτικής Επιτροπής, οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν το Σάββατο 16 Μαΐου στο Βορρέειον πνευματικό κέντρο και θα ολοκληρωθούν το διήμερο Σάββατο και Κυριακή 20 και 21 Ιουνίου 2009.

Η Γιορτή συνδιοργανώνεται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μεσσηνίας, τους Δήμους Φιλιατρών, Γαργαλιάνων, Κυπαρισσίας, Αυλώνας, το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, τον Όμιλο Φίλων Αγρίλη (ΟΦΑ), το Σύλλογο Γεωπόνων Τριφυλίας, την Ένωση Νέων Αγροτών Μεσσηνίας, τον Αγροτικό Σύλλογο Φιλιατρών, την Ένωση Φιλιατρινών Γυναικών και τους παραγωγούς καρπουζιού της περιοχής.

Σκοπός της γιορτής είναι η ενημέρωση των παραγωγών, διακινητών, εξαγωγικών φορέων και καταναλωτών για την καλλιέργεια, την εμπορεία, και τη ........

διατροφική αξία του καρπουζιού και βεβαίως τη μεγαλύτερη δυνατή προβολή και διαφήμιση του προϊόντος.

Τις δύο αυτές ημέρες (σ.σ. 20 και 21 Ιουνίου) εκτός από τις εκδηλώσεις, θα λειτουργήσει και έκθεση με περίπτερα όπου οι Δήμοι της Τριφυλίας, οι Συνεταιρισμοί των γυναικών της περιοχής, εταιρείες γεωργικού εξοπλισμού και εφοδίων καθώς και συνεταιρισμοί ή ομάδες αγροτών θα εκθέσουν τα προϊόντα τους.
Η Οργανωτική Επιτροπή αποφάσισε να παραχωρήσει περίπτερο με πολύ χαμηλό κόστος σε όποια εταιρία γεωργικών εφοδίων θελήσει να συμμετάσχει.
Όποιος επιθυμεί να λάβει μέρος στην έκθεση πρέπει να δηλώσει συμμετοχή μέχρι 16 Μαΐου στα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής.

Λεπτομέρειες και τρόπους επικοινωνίας θα βρείτε στην ιστοσελίδα της Γιορτής Καρπουζιού http://www.watermelonmessinias.gr

Θα επανέλθουμε με νέα ανάρτηση παρουσιάζοντας σας το πρόγραμμα της 3ης γιορτής καρπουζιού.

Πηγή: Φιλιατρά News