Καλως ήρθατε στην επίσημη σελίδα του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών

Δευτέρα 13 Απριλίου 2009

Προσωρινή διοίκηση εκλέχθηκε στην Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Μεσσηνίας.

Προσωρινή διοίκηση της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Μεσσηνίας εξέλεξαν οι εκπρόσωποι αγροτικών συλλόγων της Μεσσηνίας, που συναντήθηκαν στη Χώρα τη Δευτέρα 6 Απριλίου 2009.

Η προσωρινή διοίκηση συνεδρίασε στους Γαργαλιάνους, την Πέμπτη 9 Απριλίου, με θέμα τη συγκρότηση σε σώμα και διαμορφώθηκε ως εξής:

Πρόεδρος: Αποστολόπουλος Τάσος (Λευκοχώρα, Δήμος Μεσσήνης)

Αντιπρόεδρος: Σινάνης Νικόλαος (Γαργαλιάνοι, Δήμος Γαργαλιάνων)

Ταμίας: Πουλακίδας Στάθης (Χώρα, Δήμος Νέστορος)

Γραμματέας: Μπουντουβάς Ηλίας (Γαργαλιάνοι)

Μέλη: Λάπας Παναγιώτης (Δήμος Χιλιοχωρίων)

Σπυρόπουλος Βασίλης (Φιλιατρά, Δήμος Φιλιατρών) και ..........


Καλογερόπουλος Μπάμπης (Χριστιάνοι, Δήμος Φιλιατρών)

Η διάρκεια της προσωρινής διοίκησης ορίστηκε εξάμηνη και στο διάστημα αυτό ο βασικός στόχος θα είναι ο συντονισμός του αγροτικού συνδικαλιστικού κινήματος στη Μεσσηνία, ειδικότερα:

1. Η επαναδραστηριοποίηση ανενεργών συλλόγων της Μεσσηνίας

2. Η παροχή συμβουλών και διευκολύνσεων για δημιουργία νέων συλλόγων

3. Η οργάνωση παμεσσηνιακού συνεδρίου με στόχο την κατανόηση της νέας πραγματικότητας που εξελίσσεται στον αγροτικό χώρο, την καταγραφή των προβλημάτων, την ανάληψη συγκεκριμένων δράσεων.

4. Η διενέργεια εκλογών με τη συμμετοχή όσο το δυνατό περισσότερων αγροτικών συλλόγων το αργότερο έως τις 10 Οκτωβρίου 2009.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της προσωρινής διοίκησης, τονίζεται ότι η πρωτοβουλία αποσκοπεί στην οργάνωση του αγροτικού χώρου, με στόχο την από κοινού συνεργασία για ένα καλύτερο μέλλον. Δεσμευόμαστε, αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος, ότι θα σταθούμε μακριά από τις γνωστές παθογένειες που οδήγησαν τον κλάδο μας στον μαρασμό και την αδράνεια γι’ αυτό και δεν συμμετέχουμε σε καμία τριτοβάθμια οργάνωση όσο το αγροτικό κίνημα είναι διασπασμένο. Αντίθετα θα εργαστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για ένα δυνατό και ενιαίο αγροτικό κίνημα.

Τέλος καλούμε όλους τους αγρότες του νομού μας να πάρουν πρωτοβουλίες ώστε να δημιουργηθεί ένας αγροτικός σύλλογος στην έδρα κάθε καποδιστριακού Δήμου, ως προσωρινή διοίκηση θα σταθούμε αρωγός σε κάθε τέτοια προσπάθεια.