Δευτέρα, 12 Απριλίου 2010

Ο Αγροτικός Συλλογος Φιλιατρών για τις διώξεις σε Αφριακούς μετανάστες.

Μετά το Πάσχα στην πόλη μας ξεκίνησε ένα προγκρόμ ενάντια στους Αφρικανούς μετανάστες και σε συναδέλφους παραγωγούς που τους απασχολούν.
Οι διώξεις δεν αφορούν καμία άλλη κοινωνική ομάδα αλλά μόνο αγρότες.
Η περίοδος της Μεγάλης εβδομάδας, της εβδομάδας των ........

παθών του Θεανθρώπου δεν δίδαξε τίποτα σε συγκεκριμένους κύκλους.
Όλα τα παραπάνω έγιναν με καλύπτρα την παράνομη διαμονή και εργασία των οικονομικών και πολιτικών μεταναστών.

Γνωρίζετε πολύ καλά, ότι το αγροτικό εισόδημα με τις; πολιτικές που έχουν εφαρμοστεί τα τελευταία 30 χρόνια στον πρωτογενή τομέα έχει μειωθεί κατακόρυφα.
Γνωρίζετε επίσης πολύ καλά ότι το ισοζύγιο αγροτικών εμπορικών συναλλαγών είναι ελλειμματικό για την πατρίδα μας μια κατ' εξοχήν αγροτική χώρα κατά 4 δισεκατομμύρια ευρώ.
Γνωρίζετε πολυ καλά ότι όταν καταργείται μια θέση εργασίας στον πρωτογενή τομέα αυτομάτως καταργούνται άλλες πέντε στους υπόλοιπους τομείς.

Σήμερα εμείς ως αγρότες βιώνουμε στο πετσί μας αντιαγροτικές πολιτικές και τώρα τελευταία τα προγκρόμ εις βάρος των συνεργατών μας Αφρικανών μεταναστών οι οποίοι αμείβονται εδώ στα Φιλιατρά με ημερομίσθιο 25 ευρώ το οκτάωρο συν την τροφοδοσία με φαγητό από αυτά που παράγουμε.

Με σημείο αναφοράς τα παραπάνω και με σημείο αναφοράς το "Ανδρών επιφανών πάσα φή τάφος" ερχόμαστε να σας ερωτούμε είναι έγκλημα να πληρώνεις ημερομίσθια μεγαλύτερα εκείνων που δίνει το Ελληνικό κράτος σε συμπατριώτες μας με πτυχία και μεταπτυχιακά;

Είναι έγκλημα να δίνεις στον άνθρωπο προοπτική ώστε να γαληνεύει το μυαλό και η ψυχή του;

Εάν τα παραπάνω είναι έγκλημα για το κράτος εμείς δεν είμαστε διατεθειμένοι να συναινέσουμε.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να μην διωκόμαστε για απασχόληση.Απαιτούμε να έχει το δικαίωμα ο ο Αφρικανός μετανάστης ώστε να μπορεί να προσφύγει στον νόμο εάν κάποιος απο εμάς και οποιοσδήποτε άλλος έχει απέναντί του παραβατικές συμπεριφορές (απλήρωτη εργασία ή προσβολή της προσωπικότητας).

Κάποιοι από εσάς που σήμερα είστε σε κυβερνητικά ή κομματικά πόστα, έχετε σίγουρα βιώσει την μετανάστευση έχετε ευεργετηθεί από τον πολιτικό πολιτισμό άλλων χωρών.
Σας προτρέπουμε να πράξετε το ίδιο για τους ανθρώπους αυτούς που αναγκάσθηκαν λόγω γνωστών αιτιών να εγκαταλείψουν τις πατρίδες τους.
Σας προτρέπουμε όπως προτρέπουμε και τους εαυτούς μας να αναδείξουμε έμπρακτα το υπέρτατο αγαθό την ελεύθερη και χωρίς φόβο ύπαρξη του ανθρώπου.

Οι πολιτικοί και οικονομικοί μετανάστες που εργάζονται στα χωράφια μας δεν μας παίρνουν τα λεφτά από τις τσέπες. Τα λεφτά μας τα παίρνουν οι πολιτικές που εφαρμόζονται.
όποιος ιδε-οιδε.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόδρος
Αριστοτέλης Καναβός

Ο Γραμματέας
Ιωάννης Γριβοκωστόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: