Καλως ήρθατε στην επίσημη σελίδα του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών

Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009

Άμεση ανταπόκριση της Βουλευτού του ΠΑΣΟΚ κας Νάντιας Γιαννακοπούλου σχετικα με την επιστολή μας για την τιμή του ελαιολάδου

Άμεση ήταν η ανταπόκριση της βουλευτού ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας Κας Νάντιας Γιαννακοπούλου στην επιστολή που απέστειλε ο Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών για την χαμηλή τιμή στο ελαιόλαδο.

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Νάντια Γιαννακοπούλου, με αφορμή την υφιστάμενη κατάσταση ως προς την τιμή του ελαιόλαδου, πρόσφατα δημοσιεύματα του τοπικού τύπου αλλά και την επιστολή του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών, κατέθεσε αναφορά προς το Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Η κ. Γιαννακοπούλου υπογραμμίζει ότι με την επιστολή τους οι ελαιοπαραγωγοί, καταγγέλλουν συγκεκριμένες πολιτικές που ακολουθήθηκαν στο παρελθόν στον Πρωτογενή Τομέα και επιδιώκουν την οικονομική ενίσχυση του Έλληνα αγρότη, μέσω της χρηματοδότησης των Ενώσεων Γεωργικών Συνεταιρισμών από την ΑΤΕ. Στην αναφορά περιγράφονται επίσης τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ελαιοπαραγωγοί με τη συνεχή πτώση της τιμής του ελαιόλαδου σε συνδυασμό με την συνεχή άνοδο του κόστους παραγωγής.

Σύμφωνα με τη βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, η ανησυχία των .......

παραγωγών είναι κάθε άλλο παρά αβάσιμη καθώς οι γειτονικές μεσογειακές χώρες έχουν προχωρήσει στην οργάνωση της παραγωγής ελαιόλαδου με αποτέλεσμα την μεγιστοποίηση της παραγωγής αλλά και την ελαχιστοποίηση του κόστους. Το γεγονός αυτό οδηγεί με πολύ απλούς υπολογισμούς στον καθορισμό των τιμών από τους μεγαλο-παραγωγούς αυτών των χωρών που διαθέτουν τεράστιες ποσότητες προϊόντος στην αγορά, υποβαθμίζοντας αυτόματα τη θέση του Έλληνα ελαιοπαραγωγού. Αξίζει να σημειωθεί ότι η πτώση της τιμής του ελαιόλαδου τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή βρίσκεται σε ποσοστά ‘ρεκόρ’, παρά την καθολική αποδοχή που έχει το συγκεκριμένο προϊόν στο κοινό όσον αφορά την ποιότητά του.

Με την αναφορά αυτή, η κ. Γιαννακοπούλου ζητά την παρέμβαση της αρμόδιας Υπουργού, ώστε να προβεί στα αναγκαία μέτρα για την αντιμετώπιση των παραπάνω προβλημάτων, με σκοπό την ενίσχυση του Έλληνα αγρότη και ελαιοπαραγωγού αλλά και την διατήρηση της ποιότητας του ελαιόλαδου σε υψηλά επίπεδα.